ابزار های مورد نیاز در کارشناسی تشخیص رنگ خودرو
ابزارهای کارشناسی رنگ خودرو چگونه به تشخیص رنگشدگی کمک میکنند؟
به غیر از دقت کارشناس که حرف اول را در تشخیص رنگ شدگی میزند، ابزارهایی وجود دارد که به کارشناس در تشخیص رنگ خودرو کمک زیادی می کند و دقت کارشناس را بالا تر می برد.
در این میان باید توجه داشت که شیوه دقیق استفاده از هرکدام از این ابزارها نشان دهنده تخصص شما در انجام کارشناسی است و فردی که آشنایی اولیه با شیوه کارکرد این دستگاهها نداشته باشد، عملا اعتبار خود را زیر سوال برده و اعتماد مشتری سفارش دهنده کارشناسی را صلب میکند.
معرفی ابزار های کارشناسی رنگ خودرو
برای تشخیص رنگ شدگی بهترین ابزار کارشناس بدون هیچ شکی چشمان خود اوست، اما برای کمک کردن به همین ابزار مهم میتوان از مهتابیهای سیار یا اتاق نور بهره گرفت که کمک شایانی به افزایش دقت در کارشناسی میکنند، اما برای اثبات دیدههای یک کارشناس که شاید حتی بسیاری از افراد توانایی تشخیص همین موارد را نداشته باشند از دو ابزار دیگر استفاده میکنند که در واقع سنجهای برای تشخیص رنگ شدگی و تعویض قطعات بدنه به حساب میآید.
این دو ابزار دستگاه مغناطیسی تشخیص فلز بدنه یا مگنت و دستگاه ضخامتسنج دیجتال یا همان سنجه ضخامت پوشش به وسیله بررسی زمان بازگشت موج التراسونیک است. مورد دوم به این خاطر که نخستین تولید کننده چنین دستگاهی برند «الکومتر» انگلستان بود، برای بسیاری از کارشناسان این نام به عنوان دستگاه الکومتر شناخته میشود. در ادامه به معرفی بیشتر این دو ابزار و شیوه کارکرد آنها به صورت اجمالی پیش از حضور در دورهها میپردازیم.
مقاله معرفی ابزار های مهم در کارشناسی خودرو را حتما بخونید!
مگنت فلزیاب قلمی
دستگاهی که درنگاه نخست شباهت زیادی به یک ماژیک تحریر مشکی داشته و مجموعا به چهار قسمت درپوش، مغزی آهنربایی، فنر انتهایی و پوشش بدنه تقسیم میشود.
همین ساختار ساده میتواند در صورت استفاده صحیح و ساختار کامل و بینقص به تشخیص شما در قطعات صافکاری شده یا دو تکه شدن شاسی کمک شایانی کند.
در واقع این دستگاه را میتوان به عنوان چشمی برای مشاهده آنچه در زیر بدنه وجود دارد شباهت داد. به این صورت که لمس قطعات فلزی میتواند تشخیص دهد که در زیر رنگ خودرو بتونه روی فلزات تصادف کرده یا نقاط جوش شاسی وجود دارد یا خیر. درنظر داشته باشید که شیوه صحیح کارکرد این قلم به این صورت است که باید آن را در سطح قطعات مشکوک همچون چارچوب درها و ستونهای اصلی خودرو کشید تا امکان تشخیص قطعشدگی نقاطی از شاسی بررسی شود.
همچنین در قطعاتی که حدس زده میشود که صافکاری سنگین داشته و احتمالا زیر رنگ بتونه وجود دارد، این قطعه میتواند تشخیص دهد که بین رنگ و فلز بدنه حائلی وجود دارد که باعث میشود مگنت از سطح بدنه جدا شود. درنظر داشته باشید که برخلاف دستگاه ضخامت سنج دیجیتال قراردادن و برداشتن دستگاه مگنت در سطح فلز نه تنها کاربردی نداشته و هیچ موردی را کشف نمیکند، بلکه ممکن است به دلیل ساختار مخرب آن باعث ایجاد خط و خش در سطح بدنه خودرو مورد کارشناسی شود.
مورد دیگری که لازم است در خصوص این دستگاه مدنظر داشته باشید این است که نقطه اتصال مگنت و بدنه باید به صورت مخروجی شکل باشد تا بتوان به صورت نقطهای و دقیق به بررسی محل مشکوک بپردازید و مگنتهایی که مجهز به این سر مخروطی نیستند، کارایی لازم را ندارند.
برای درخواست اعزام کارشناس خودرو در محل در کمتر از 30 دقیقه اینجا کلیک کنید.
ضخامتسنج دیجیتال
از دستگاهی تخصصی یاد میکنیم که کارایی کاملا صنعتی داشته و به صورت تخصصی استفاده میشود. این ابزار قابلیت شناسایی سطوح فلزی یا آلومینیومی را داراست و در عمل ضخامت لایه پوشش دهند روی سطح فلز را تشخیص میدهد.
برای انجام اینکار دستگاهی که اولین بار شرکت الکومتر معرفی کرده بود، اقدام به ارسال امواج التراسونیک در بازه ۵۰ هرتز میکند و سپس با بسامد موج ارسال شده و محاسبه دقیق مدت زمان بازگشت موج، ضخامت لایه روی فلز را محاسبه میکند.
در هنگام استفاده از این دستگاه به یاد داشته باشید که در ابتدا باید نقطه استانداردی (معمولا سقف) را به عنوان میانگین معیار درنظر بگیرید و پس از آن اقدام به بررسی اختلاف ضخامت سایر بخشها با این قسمت کنید. درنظر داشته باشید که این اختلاف باید به میزانی باشد که بتوانید استدلال جدی روی آن داشته باشید.
همچنین میتوانید برای درنظر گرفتن میانگین میتوان از قابلیت خود دستگاه نیز استفاده کرد که امکان تجمیع و معرفی میانگین را در حین عملیات ضخامتگیری فراهم میکند. جهت استفاده از این دستگاه باید به این نکته توجه داشته باشید که درصورت کشیدن این دستگاه روی سطح فلز (همچون دستگاه مگنت) علاوهبر افزایش خط و خش، نمیتوان به رقم دقیقی دست پیدا کرد و لازم است این دستگاه به صورت کاملا عمود و به طور درجا روی سطح فلز فرود بیایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد دوره آموزش کارشناسی رنگ و فنی خودرو بر روی لینک زیر کلیک کنید.
دیدگاهتان را بنویسید