علت های لرزش خودرو در زمان حرکت
علت لرزش خودرو در هنگام حرکت
خودرو از اجزای مختلفی تشکیل شده است که تمامی این اجزا به صورت منظم در کنار یکدیگر کار می کنند. درصورتیکه یکی از این اجزا دچار مشکل شود، باعث ایجاد مشکلاتی در بخش های دیگر شده و عملکرد خودرو را مختل می کند. یکی از این موارد ایجاد لرزش در اتاق خودرو در هنگام حرکت می باشد.
در این مقاله قصد داریم دلایلی که باعث ایجاد لرزش خودرو می شود را بیان کنیم. حتما تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
آیا دانستن دلایل لرزش خودرو برای مالک خودرو مهم است؟
لرزش خودرو نشان دهنده این است که اشکالی در قطعه یا قطعاتی از خودرو پیش آمده است که در صورت برطرف نکردن به موقع آن باعث می شود که هزینه های هنگفتی برای مالک خودرو به همراه داشته باشد.
پس داشتن یک دانش اولیه در مورد خودرو و مشکلات آن و همچنین برطرف کردن آن در زمان مناسب موجب جلوگیری از ضررهای مالی و معنوی میشود.
دلایل ایجاد لرزش خودرو در هنگام حرکت
1) ایجاد مشکل در دیسک و صفحه کلاچ
بعضی مواقع در زمان شروع حرکت خودرو دچار لرزش می شود معمولا این لرزش ها به علت خرابی دیسک و صفحه کلاچ می باشد. کلاچ یکی از اجزای مهم تشکیل دهنده خودرو بوده که دارای بخش های مختلفی می باشد. ایجاد مشکل در یکی از این بخش ها، باعث عملکرد نامناسب سیستم کلاچ شده و در نتیجه شاهد لرزش خودرو در هنگام حرکت می باشیم.
وظیفه کلاچ: قطع و وصل کردن اتصال موتور به چرخ دنده می باشد.
در زمان نیم کلاچ، صدای موتور تغییر می کند و کمی لرزش کاملا عادی به نظر می رسد. اما اگر لرزش شدید باشد دیگر عادی نیست و علت باید بررسی شود. برخی از مشکلات شامل موارد زیر می باشد:
- تمام شدن صفحه کلاچ: عمر مفید صفحه کلاچ بسته به عوامل مختلفی مانند نوع رانندگی، ترافیک و … بین 50 تا 80 هزار کیلومتر می باشد.
از مهم ترین علائم تمام شدن صفحه کلاچ :
- لرزش موتور و اتاق خودرو در هنگام حرکت خودرو
- جا نرفتن راحت دنده ها
- عدم تناسب بین گاز و شتاب خودرو
- نیاز به استفاده از دنده های سنگین در سربالایی های نیمه شدید
- فرسودگی یا خرابی فنرهای خورشیدی و مارپیچی
به دلیل گرفتن کلاچ های پی در پی، این فنرها پس از مدتی عملکرد اولیه خود را از دست می دهند. نتیجه آن بروز مشکلاتی مانند لرزش خودرو و حتی تعویض دنده به سختی می باشد.
- اختلال در قطعه فلایویل
نیروی موتور خودرو از طریق کلاچ و پس از عبور از فلایویل به جعبه دنده منتقل می شود. در نتیجه اختلال در عملکرد این قطعه موجب لرزش خودرو می شود.
- چرب شدن کلاچ
کاسه نمدهای پیشرانه در نزدیکی محل گلدانی گیربکس قرار دارد. نشت روغن از کاسه نمدها موجب چرب شدن کلاچ شده و در نتیجه باعث لغزش کلاچ و لرزش خودرو شما می شود.
2) لاستیک های خودرو
زمانی که در حال حرکت خودرو دچار لرزش شود مشکل لرزش از بالانس نبودن لاستیک ها می باشد. از دیگر مواردی که ممکن است باعث این لرزش شود می توان به موارد زیر در لاستیک ها اشاره کرد :
- بالانس نبودن لاستیک ها
- کم باد شدن لاستیک ها
- به وجود آمدن ناهمواری یا خرابی در لاستیک ها به دلیل دست اندازها و یا چاله ها در جاده ها
- فرسودگی بلبرینگ چرخ ها
- آسیب دیدگی رینگ های خوردو
3) اکسل و پلوس ها
از مهم ترین نشانه های خرابی پلوس می توان به تکان خوردن و لرزش کابین و فرمان و همچنین بلند شدن صدای تق تق اشاره کرد.زمانی که پلوس ها خراب باشند بعد از گاز دادن، خودرو دچار لرزش می شود و دست دنده هم لرزش پیدا می کند. اگر حین رانندگی و دور زدن با صدای تق تق مواجه شوید امکان دارد سر پلوس ماشین خراب شده باشد.
خطرات ناشی از خرابی پلوس ها :
- از بین رفتن محفظه ساچمه
- قفل شدن چرخ و محورها
- قفل شدن فرمان خودرو
- خرابی گیربکس و چپ کردن خودرو
برگزاری دوره تخصصی کارشناسی تشخیص رنگ و فنی خودرو با ارائه مدرک معتبر از سازمان فنی و حرفه ای کشور
خرابی در برخی از قسمت های دیگر خودرو هم ممکن است باعث ایجاد لرزش شود که در ادامه به معرفی این قسمت ها می پردازیم
4) سیستم ترمز خودرو
درصورتیکه برای بخش های مختلف سیستم ترمز خودرو اشکالاتی پیش بیاید، امکان لرزش خودرو وجود دارد.
- تغییر در دیسک ترمز
درصورتیکه ضخامت دیسک ترمز تغییر کرده باشد، به دلیل ساییدگی یا پارگی شدید تاب برداشته باشد، امکان لرزش خودرو در هنگام گرفتن ترمز وجود دارد.
- تغییر در درام ترمز
اگر درام ترمز نیز از حالت دایره ای خارج شود و تغییر شکل بدهد، در هنگام گرفتن ترمز علاوه بر لرزش خودرو که احساس می شود، صدای خراشیدن و یا جیغ کشیدن هم شنیده می شود.
- چسبندگی کولیس به دیسک ترمز
اگر چسبندگی کولیس به دیسک ترمز اتفاق بیفتد، در سرعت های بیشتر از 70 کیلومتر بر ساعت لرزش را در غربیلک فرمان خود احساس می کنید.
5) فرمان خودرو
از آنجائیکه با گذشت زمان اجزای تشکیل دهنده فرمان هم عملکرد مناسب خود را نخواهند داشت و دچار خرابی یا شل شدگی می شوند، در نتیجه امکان دارد نتیجه آن لرزش خودرو در مسیرهای منحنی و یا پیچ ها باشد. البته در این حالت در مسیرهای مستقیم لرزشی نداریم.
6) سیستم تعلیق
اگر سیستم تعلیق یا به زبان ساده تر کمک فنرها که به سیستم فرمان متصل هستند دچار مشکل شوند موجب لرزش خودرو می شوند.
- تراز نبودن سیستم تعلیق
رانندگی در چاله ها یا دست اندازها باعث می شود سیستم تعلیق از تراز خارج شود. در اینجا شما در هر سرعتی بالا یا پایین لرزش را احساس می کنید.
- شل شدن اجزای سیستم تعلیق
اگر خودروی شما فقط گاهی اوقات و در یک سرعت خاصی میلرزد، ممکن است اجزای سیستم تعلیق یا بلبرینگهای آن شل شده باشند. همچنین یکی از نشانههای دیگر این است که وقتی با سرعتگیرها برخورد میکنید لرزش افزایش پیدا میکند و تا زمانیکه خودرو متوقف شود، لرزش همچنان ادامه دارد.
- ساییدگی اجزای تعلیق
اگر سیبکها و بوشهای بازوی کنترل در سیستم تعلیق ساییدگی داشته باشند، ممکن است هم در سرعتهای بالا و هم هنگام ترمزکردن، لرزش را احساس کنید.
7) موتور خودرو
ایجاد مشکل در بعضی از قسمت های موتور خودرو نیز باعث ایجاد لرزش خودرو می شود.
- سوخت نامناسب
- شمع ها
شمع های کثیف یا فرسوده در حالت ایستاده و یا در زمان افزایش سرعت موجب لرزش خودرو می شوند.
- فیلترها
فیلترهای هوا، کثیف یا آسیب دیده باشند، در این حالت خودرو در حالت های ایستاده و گاهی هم در هنگام شتاب گرفتن دچار لرزش می شود. همچنین گاهی اوقات ابتدا ماشین به خوبی حرکت می کند ولی پس از مدت کوتاهی شروع به لرزش می کند.
- شیلنگ های خودرو
اگر شیلنگ ها ترک خورده، شل یا جدا شده باشند، باعث می شوند موتور خودرو خوب کار نکند و همین امر باعث لرزش ماشین می شود.
- دسته موتور
دسته های موتور بین موتور و دنده خودرو قرار دارند و در صورت شکستگی باعث لرزش موتور می شوند.
- تسمه تایم
معیوب بودن تسمه تایم نیز موجب لرزش خودرو می شود.
دیدگاهتان را بنویسید